Vad és madárvédelmi kaszálás

Sok eszközt tesztelve / teszteltetve arra jutottunk, hogy a legjobb megoldás az, ha van egy vadriasztó lánc és ultrahangos vadriasztó a traktoron. Nagy növényzetben az ultrahangos riasztja időben a vadat, míg a lánc leveri a rovarokat a növényzetről. A legjobb, ha az emberek ismerősöktől, barátoktól tudnak érdeklődni, mennyire megbízhatóan működik az ultrahangos vadriasztó. El is kezdtük osztani és listát írni arról, kik használják. A lista itt található: http://vadvilag.eu/ultrahangos-vadriaszto-program-reszvevoi/.

Adó 1 százalékból 568 514 forint érkezett idén. Sajnos nincs lehetőségünk idén már több eszköz kiosztására. 4000 1% felajánlásból az összes éritett kaphatott volna egy eszközt. Sajnos az igazi vadvédelem ami helyben menti meg a vadat nem olyan látványos. (Egy befogott állatot egész nap lehet videózni / fényképezni) Az ultrahangos vadriasztó megvásárolható itt: https://www.apromag.hu/ultrahangos-vadriaszto-traktorra-uv01

A mezőgazdász érdeke is a 10 cm magas tartló meghagyása mert így gyorsabban sarjad, a kaszálék jobban szárad és nem kerül bele föld a szénába ami kérődző állatokból nem ürül ki. Állati tetemektől nem lesz szennyezett a takarmány. A lassú max 8-10km/h kaszálási sebesség kiméli a drága kaszát.

Vtv.79. §273 (1) A föld használója a vadkárok, valamint a vadban okozott károk megelőzése érdekében köteles

h) apróvadas vadászterületen az e törvény végrehajtására kiadott rendeletben meghatározott táblák kaszálása során vadriasztó láncot vagy egyéb, hanghatáson alapuló vadriasztó eszközt használni.

(3) A Vtv. 79. § (1) bekezdés h) pontjának alkalmazásában vadriasztó láncot vagy egyéb hanghatáson alapuló vadriasztó eszközt szálas – és tömegtakarmányok, pillangósok, őszi és tavaszi keveréktakarmányok, valamint a gyepterületek művelése és betakarítása során kell alkalmazni.

Válaszolj

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük